Värm lite Naan eller Chapatibröd på kanterna på stekhällen och servera med kokt ris. Man kan också välja om man vill göra den helt vegetarisk – då tar man bara mer halloumi, eller med bara kyckling
Jag la ut på instagram att vi wokat i lördags. gör samma med kycklingen med i en annan påse. Börja med att hälla lite olja i muurikkan eller i stekpannan
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port Tunnbröd 5 dl mjölk (3 %) 50 g smör 25 g Jäst (1/2 pkt) 1/2 tsk salt 1 msk Strösocker 2 1/2 dl Grahamsmjöl 7 dl Vetemjöl mjöl till utbakning Viltkebab 750 g Renskav salt och peppar kebabkrydda smör och olivolja Kebabsås 4 1/2 dl Gräddfil 3 msk Majonnäs 1 1/2 tsk Sambal oelek 4 1/2 msk Chilisås 3/4 tsk kebabkrydda 1/2 st Vitlöksklyfta (riven) Till servering Isbergsallad
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Marinera med ketjap manis och fisksås. Hetta upp en stor stekpanna med 1 msk rapsolja och stek lövbiffsstrimlorna i 1 minut. Stek squash, lök, salladslök, vitkål, paprika, och chili i en het stekpanna med 2 msk olja
Häll ½ dl vatten i formen och täck med lock eller aluminiumfolie. Marinera köttet på alla sidor. Riv köttet i trådar med hjälp av en gaffel och blanda det med barbecuesåsen som du förberett
Muurikkan ger en grym stekyta och påminner lite om hur man använder stekbord på restauranger (ni har säkert sett hur de gör när man är på ett sånt där asiatiskt wookställe)
Riv en färsk ingefära stor som en medelstor potatis och pressa ned saften i soppan. Idag var jag sugen påasiatiska smaker och gjorde en variant som blev mycket lyckad
Smakade riktigt gott ihop med sojan. Denna asiatiska omelett blev dagens middag för mig. Vik ihop omeletten på mitten & låt den glida över på en tallrik
Jag mixar alltid till mina på olika sätt, senast i raden medasiatiska kryddor och kokoscurrysås. Stek grönsaker i en panna – paprika, lök och morotsslantar – och krydda med curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.