Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med oljan. Finhacka vitlöksklyftornaochingefäran. Satt och tittade på Rick Stein Far Eastern Odyssey här om dagen
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Tillsätt vitlök, ingefära, champinjoner och rödlök. Servera med nudlar och salladen nedan. Stek kycklingen i oljan på medelhög värme till kycklingen får färg
Stek den tinade kalkonfärsen med lök ochvitlök i lite rapsolja. Han var dessutom väldigt bundis med barnen och hörde sig för och hade koll på vad de gillade, osv
Gör såsen i en stor mortel där vitlökoch chili till en början mortlas med rörsocker till en pasta. Smaka av med lite av sirapen för att öka sötman och smaken av ingefära samt fisksås och soja för sältan
Vi älskar asiatisk mat här hemma, som ni vet (ni som följt bloggen sen start). Här har du en kycklingrätt som innehåller flera goda smaker och det går alltid att "hotta" till det ytterligare vid servering med hjälp av soja och sambal olek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.