Asiatisk pilgrimsmussla med ingefära
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor i skal
  • 1 morot, skuren med potatisskalare i breda band
  • 1 zucchini, inte kärnan, skuren i breda band
  • 3 salladslökar, fint hackade
  • 0,5 dl ingefära, julienneskuren
  • 0,5 chili, eller efter smak
  • 2 dl vatten
  • vetemjöl, till konsistens
  • 0,5 krm salt
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk cointreau
  • 2 msk finhackad ingefära, använd spillbitarna från julienneskärningen
  • spadet från musslorna
  • 2 msk ingefära, fint riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 chili
  • 1 msk rörsocker
  • 0,5 lime, juice och zest
  • ljus soja, efter smak
  • fisksås, efter smak
  • 1 dl ingefära, julienneskuren och marinerad i sirapen
  • 1 dl morot, julienneskuren
  • 1 dl salladslök, julienneskuren
  • ev några nypor chili, finhackad
  • någon sked av sirapen
  • lite färskpressad limejuice
  • färska korianderblad
  • Musslorna4 pilgrimsmusslor i skal 1 morot, skuren med potatisskalare i breda band 1 zucchini, inte kärnan, skuren i breda band 3 salladslökar, fint hackade 0,5 dl ingefära, julienneskuren 0,5 chili, eller efter smak
  • Enkel deg2 dl vatten vetemjöl, till konsistens 0,5 krm salt
  • Sirapen1 dl rörsocker 1 dl vatten 2-3 msk cointreau 2 msk finhackad ingefära, använd spillbitarna från julienneskärningen
  • Såsen spadet från musslorna 2 msk ingefära, fint riven 2 klyftor vitlök 0,5 chili 1 msk rörsocker 0,5 lime, juice och zest ljus soja, efter smak fisksås, efter smak
  • Sallad1 dl ingefära, julienneskuren och marinerad i sirapen 1 dl morot, julienneskuren 1 dl salladslök, julienneskuren ev några nypor chili, finhackad någon sked av sirapen lite färskpressad limejuice färska korianderblad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.