2 msk
finhackad ingefära, använd spillbitarna från julienneskärningen
spadet från musslorna
2 msk
ingefära, fint riven
2 klyftor
vitlök
0,5
chili
1 msk
rörsocker
0,5 lime,
juice och zest
ljus soja, efter smak
fisksås, efter smak
1 dl
ingefära, julienneskuren och marinerad i sirapen
1 dl
morot, julienneskuren
1 dl
salladslök, julienneskuren
ev några nypor chili, finhackad
någon sked av sirapen
lite färskpressad limejuice
färska korianderblad
Musslorna4 pilgrimsmusslor i skal 1 morot, skuren med potatisskalare i breda band 1 zucchini, inte kärnan, skuren i breda band 3 salladslökar, fint hackade 0,5 dl ingefära, julienneskuren 0,5 chili, eller efter smak
Enkel deg2 dl vatten vetemjöl, till konsistens 0,5 krm salt
Sirapen1 dl rörsocker 1 dl vatten 2-3 msk cointreau 2 msk finhackad ingefära, använd spillbitarna från julienneskärningen
Såsen spadet från musslorna 2 msk ingefära, fint riven 2 klyftor vitlök 0,5 chili 1 msk rörsocker 0,5 lime, juice och zest ljus soja, efter smak fisksås, efter smak
Sallad1 dl ingefära, julienneskuren och marinerad i sirapen 1 dl morot, julienneskuren 1 dl salladslök, julienneskuren ev några nypor chili, finhackad någon sked av sirapen lite färskpressad limejuice färska korianderblad
päronen grovt med rivjärn. Blanda allt och tillsätt ingefära, limesaft och olja. av med salt och peppar. 2 medelstora morötter. 1 msk ingefära, finhackad. 2 medelstora morötter. 1 msk ingefära
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
päronen grovt med rivjärn. Blanda allt och tillsätt ingefära, limesaft och olja. av med salt och peppar. 2 medelstora morötter. 1 msk ingefära, finhackad. 2 medelstora morötter. 1 msk ingefära
Asiatisk sill (en burk). 1 förpackning sill för egen inläggning (min var på ca 380 gram med 190 gram sill). 2 cm färsk, skalad ingefära. Skriv ut 1 förpackning sill för egen inläggning (min var på ca 380 gram med 190 gram sill). 2 cm färsk, skalad ingefära
Han var dessutom väldigt bundis med barnen och hörde sig för och hade koll på vad de gillade, osv. Tillsätt ingefära, tomatpuré och kokosmjölk i färsen
Dessa musslor på en asiatisk salladsbädd är så fantastiskt goda, det vattnas i munnen på mig. Jag vill ha det nu, och sen och imorn med, men jag ska behärska mig tills en dag då det vankas kalas
Vi lagade fyra rätter, bland annat gjorde vi den här enkla och goda pilgrimsmusslan och förutom att den var sagolikt god så använde Klas hela musslan och alla dess delar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.