Idag har vi varit hos mina föräldrar på middag och det bjöds på kålpudding. Eftermiddagen har jag tillbringat i trädgården och snart så börjar det bli ordning
Vitkålssallad med morot och paprika. Förra helgen gjorde jag en god lasagne (det är inte ofta jag hinner laga mat nu för tiden men ibland händer det ) och till det serverade jag en jättegod krispig sallad med fräsch dressing
Finstrimla vitkålen i matberedare och skölj väl. Halvera lökarna och skiva dessa mycket tunt för hand. Blanda grönsaker och salt i en stor skål, "slaka" genom att några gånger pressa salladen hårt mot botten, tills vätskan kommer fram
I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. 1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna väl i vatten eller skala dem
Självklart eftersom att den är så god men även för att den är så enkel och snabb att göra. Boken är en perfekt grundkurs och kokbok för ett liv med clean food som dessutom är extra ren och läkande
Ella har deklarerat att hon bara ska laga asiatisk mat när hon blir stor. Förutom vitkål så är woken preppad med massor av smakrika ingredienser såsom chili, ingefära och vitlök
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Tog en privatlektion faktiskt, övade på carvingåkning då, och att ta mig ner snyggt. Borde filma mig själv och sedan analysera mitt åkande, får bli nästa resas utmaning
Just nu är vi inne i en period där våra smaklökar skriker efter asiatiska smaker och vi går omkring och drömmer om att få tag på ingredienser så som fermenterade svarta bönor och miso bland annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.