Ingredienser Portioner. 4 300 g kycklingfilé 1 msk olivolja 2 msk riven ingefära 1 hönsbuljongtärning (1 tärning = 2 msk kycklingfond) 3/4 dl basmatiris 4 dl vatten 500 g djupfrysta wokgrönsaker 400 ml kokosmjölk salt och peppar färsk koriander 1 lime Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Har hittat en blogg som ger mig massor med inspiration och tips gällande matlagning. Även om jag inte äter direkt LCHF längre är det massor med fina recept
Tillsätt currypasta och rör om så att den blandar sig med mjölken. Skär bönorna i bitar och tillsätt dem tillsammans med skivad chili och kaffir limeblad
fattar inte hur fort dagarna går, hinner ju inte med någonting. Eller jo, jag har hunnit med en hel del, som att fira far, måla färdigt matsalsstolarna, träna, hjälpa till med läxor, JOBBA, m
En het, värmande, krämig soppa medasiatiska smaker. Jag har till och med smygstartat att ”hösta” lite och lagar soppa, grytor och långkok var och varannan dag nu
Stek lök och chili med currypasta och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och ha gärna en flaska soya stående på bordet så att folk kan ta lite om de vill ha på riset
Frästa räkor medbroccoli i en asiatisk sås på soja, sesamolja, chiliflingor, vitlök och risvinäger. Hetta upp sesamolja i en panna, gärna wokpanna, på medelhög värme
Det här är en enkel, asiatiskkycklingsoppa som följt med mig sen jag flyttade hemifrån. En tom kha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser
Skär paprikan i strimlor och tillsätt dem tillsammans medbroccolibuketterna till soppan. Dela upp broccolinståndet i mindre buketter, och skär sedan själken i mindre bitar
Smaka av med salt. En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt. Välj färsk frukt, eller “fuska” genom att köpa fryst, färdigtärnad i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.