) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Sänk värmen till medelvärmeoch låt puttra. Blanda rödcurry i kastrullen med den reducerade kokosmjölken, fräs under omrörning tills det bildas ännu mer olja
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamedrödcurryochkokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling ochrödcurry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölkenoch blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Häll i currypastanoch låt steka med en stund. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Under tiden steker du blomkålen i mindre bukter i en panna med olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.