Asiatisk kycklinggryta med cashewnötter och koriander
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 4 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 tsk riven ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,75 dl kinesisk soja
  • 2 spanska pepparfrukter
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk maizena
  • 12 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 5 stora champinjoner
  • 1 broccoli
  • 250 g färska haricots verts
  • 3 kycklingfiléer
  • 125 g böngroddar
  • 1 burk hela tomater
  • 250 g babyplommontomater
  • 2 dl cashewnötter
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 11 kruka färsk koriander
  • 1 strimlad röd chili eller stark sås om man önskar en starkare wok
  • 1 Woksås:
  • 1 Övrigt innehåll:
  • 1 Tillbehör:Lös upp en buljongtärning och muscovadosocker i två deciliter vatten. Blanda i riven ingefära, pressad vitlök, olja, äppelcidervinäger, kinesisk soja, hackad chili, tabasco och kryddor. Låt det svalna och vispa i maizenan.Skiva morötter och skär lök, paprika och champinjoner till mindre bitar. Dela broccolin till mindre träd. Koka upp en kastrull med saltat vatten och sjud broccoli och gröna bönor i cirka 3 minuter.Ansa kycklingen och dela den till mindre bitar. Värm en wokpanna med olja och ha ner kycklingen. Bryn kycklingen runt om och ha sedan ner grönsakerna. Låt allt stekas i cirka 5-10 minuter och ha sedan ner hela tomater på burk, babyplommontomater och woksåsen. Låt woken puttra ihop cirka 5 minuter och strössla sedan över cachewnötter och skalade sesamfrön. Servera med färsk koriander, och chili eller stark sås om man önskar en starkare wok.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.