Asiatisk kycklinggryta
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 tsk olja
  • 12 kycklingfiléer
  • 11/2 tsk sambal oelek
  • 1 salt och svartpeppar
  • 11 röd paprika
  • 11 orange paprika
  • 15 stora champinjoner
  • 11 gul lök
  • 11 zucchini
  • 1100 g minimajs
  • 11 tsk kycklingfond
  • 14-5 dl kokosmjölk
  • 11-2 msk soja
  • 11/2 lime
  • 1 ev. maizena till redningSå här gör du Tärna kycklingfilén i jämnstora bitar. Hetta upp en wokpanna med 1 tsk olja. Bryn kycklingen tillsammans med lite salt, svartpeppar och sambal oelek. Skiva paprika, champinjoner, lök, minimajs och zucchini i lagom stora bitar. Ha ner alla grönsaker i den heta pannan och låt dem fräsa en liten stund. Slå sedan på kokosmjölken och kycklingfonden. Låt det koka ihop någon minut, innan du har i saften från 1/2 lime och soja. Smaka av med ev mer salt, peppar och sambal oelek. Red eventuellt med maizena till önskad konsistens. Servera i en djup tallrik med nudlar. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.