Ser ni den färdiga limpan längst ut med frön mest på toppen. Jag var stolt som en tupp över min limpa (som var något platt till att börja med, men tog sig) och min pizza som smakade helt och hållet gudomligt
När du trycker på degen med fingret ska den resa sig igen om den jäst färdigt. Bred rumsvarmt smör på och försök låt bli att äta upp hela brödetmed en gång
Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre. Blanda i "gröten" när den svalnat något, tillsätt äppelmos och sedan vetemjöl tills degen inte kladdar
Det fanns med i en tidning som hette Gott & grönt, som gavs ut för hundra år sedan. I min hög med sparade recept, har jag hittat det här receptet på vegetarisk lasagne
Med sina vackra bröd och informativa videos öppnade han upp mina ögon för surdegsvärlden. Stjälp upp degen på plåt med bakpapper och gör några snitt (hjälper brödet att expandera i ugnen och ger en bra skorpa)
Vispa runt ordentligtmed en handvisp tills alla klumpar är borta och du har en jämn smet. Ta sedan ut den på bakbordet och jämna till den till ett runt fint bröd
Lägg sedan upp den på en plåt med bakplåtspapper. Slå över vätskan över jästen så att den löses sig. Desto längre du knådar degen, desto bättre blir brödets resultat
Ha lite koll så att den inte bränns och rör om på plåten några gånger under tiden. Grilla eller stek korven och servera medkorvbröd, ketchup, senapsmajonnäs, picklad lök och rostad lök
Idag gjorde jag ett filmjölksbrödmed bikarbonat. Jag har smakat något liknande på någon restaurang för ett tag sedan (jag kan inte komma på vilken tyvärr) och det var väldigt gott med riktigt salt smör till
Fyll på medden stekta korven. Knaperstek korven i olja i en panna med non-stickbeläggning. Inget ont om korven alls, men det är tomaterna som är stjärnan i den här rätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.