700 g kycklingfilé, gärna med skinn. 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor. 1 päron, fast. 700 g kycklingfilé, gärna med skinn 2 msk japansk soja 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor 1 romansallad 0,5 gurka 1 bananschalottenlök 0,5 dl jordnötter 1 granatäpple, kärnor uttagna 1 kruka färsk koriander 4 msk rostad lök 1 päron, fast matolja, till stekning
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med oljan. Finhacka vitlöksklyftorna ochingefäran. Satt och tittade på Rick Stein Far Eastern Odyssey här om dagen
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss
br />Lägg ner päronhalvorna,täckmed folie,annars blir päronen bruna på ytan. br />koka upp lagen tillsammans med skivad ingefäraoch urskrapad vaniljstång,samt den tomma vanilstången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.