Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
Servera köttet med såsen och gärna en sallad medasiatiska smaker. Vi har gjort denna salladen några gånger tidigare, originalreceptet har vi hittat hos Remsan, en matglad bloggare som gillar asiatiska smaker lika mycket som vi gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.