2 burkar
kokosmjölk (Köp gärna den utan stabiliseringsmedel - guarnkärnmjöl som ibland används som stabiliseringsmedel är bättre, Santa Maria har en OK Organic kokosmjölk, även Kung Markatta har. Det blir inte mer "stabilt" utan kokosfettet och mjölken skiktar sig ändå vilket är helt normalt och inget problem, och stabiliseringsmedel har i tester gett upphov till sår i tarmarna på möss)
2 dl
sweet chilisås (även här finns stora skillnader på hur mycket tillsatser som stoppats i - någon kanske har recept på hemlagad sweet chilisås att dela med sig av?)
2 st
lime, pressad saft
2,5 dl
röda linser
1 stor
gul paprika, strimlad
1 kg
vit fisk i kuber (vi tog blandning av torsk och sej, man kan även ha t.ex. hoki)
Fräs skivad lök och hackad koriander i kokosolja. Rör sedan ner röd curry och låt fräsa med ett tag. Häll i kokosmjölk, vatten, fiskfond, fisksås, tamarisoja, limejuice och låt sjuda
I helgen som gick så började jag bläddra i mina kokböcker igen något som jag inte gjort på länge och hittade ett recept på en asiatiskfiskgryta ifrån Jamie Oliver
Skala räkorna. Frys in skalen till en räksoppa en annan dag. Skär fisken i 2x2 cm bitar. Fräs vitlök och schalottenlök tills de är mjuka utan att de tar färg
2 st morot, skurna i tunna stavar 1 st broccolihuvud, skuren i buketter 1 st zucchini, skuren i halvmånar 1 st purjolök, grovt skuren 1 st vitlöksklyfta, fint hackad 400 gram vit fisk, skuren i kuber 400-500 ml kokosmjölk 2-3 tsk ingefära, malen 2 tsk gurkmeja 1 tsk citrongräs, stött 3 msk coconut aminos* 1 st citron, saften efter smak salt
Asiatiskfiskgryta med linser och kokosmjölk. Det går förresten utmärkt att göra fiskgrytan i en wok, om man saknar tre stora kastruller att göra grytor/soppor i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.