Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
6 st Lithells Kumlakorvar, delade på längden och tvärs över. 400 g gurka, skalad, urkärnad och skivad. 2 st röda chilifrukter, urkärnade och finhackade. 2 st lime, finrivet skal och juice. 1 msk olja med neutral smak. 1 tsk limeklyftor
Fräs vitlöken en stund, tillsätt färsen och stek ordentligt. Limeklyfta. Riv ingefäran fint, pressa ut saften i en bunke och kasta bort fiberbollen som blir kvar
Smaka av med salt. Den här gången fick denna rätt inleda årets matlagningskurs för Studieförbundet Vuxenskolan - se så fint Ola och Oskar gjorde denna rätt
Pressa i limesaftoch vänd i vitkålen. Fast jag håller med henne gällande asiatisk mat. Ella har deklarerat att hon bara ska laga asiatisk mat när hon blir stor
Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle. Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av den med chipotlechili och salt
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.