Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Brysselkål är för mig en bortglömd grönsak men med det här receptet kommer det serveras brysselkål ofta
Låt allt steka på svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente. Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
vitkålshuvud, strimlat. 1tärnat äpple. 1gräddfil. 1majonnäs. 1fransk senap. 1salt, svartpeppar1. Skölj den strimlade vitkålen och låt rinna av väl i durkslag
Marinera köttet på alla sidor. Värm upp såsen på en medeltemperatur i cirka 10 minuter. Grädda pannkanan på båda sidor och totalt sett i cirka 2 minuter eller tills pannkakan börjat att få en gyllenbrun färg
Idag var jag sugen påasiatiska smaker och gjorde en variant som blev mycket lyckad. Ett av de mest klickade och lästa inläggen på senare tid är denna gamla postning om att ta vara på räkskal (det ska givetvis inte vara ”gamla räkskal” men rubriken blev bättre så)
Ett bra val så väl till lördagslunchen som till förrätt på nyår. Mustighet ifrån lök, sält ifrån röktlax tillsammans med en len brysselkålsbas, gör denna rätt till en riktig vinnare
Riv skalet på en av apelsinerna och blanda med honung, rapsolja, lite salt och vitpeppar. Filea apelsinen och blanda filéerna med brysselkålen och vinägretten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.