500 g
biff utskuren i tunna skivor matolja till stekning salt och peppar 1 st gul lök skivad 1 st rödlök skivad 2 st vitlöksklyftor skivade 1/2 –1 st chili skivad 0.5 msk ingefära riven 1 dl japansk soja 11 st cocktailtomater delade 3 st salladslökar strimlade jasminris till servering
Blanda ihop färs, ägg, currypaste, vitlök, salt, riven ingefära och lime till en smet. Snart är det dax att lägga på laxfilé på grillen, men här kommer receptet på de asiatiskabiffarna som vi hade till kräftskivan
Kristi himmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja inget vi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiffmed stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Jag lagade biffmed nudlar, champinjoner och olika sorters lök. Skär lövbiffen i strimlor. Rör runt och red ev av med mer maizenamjöl och smaka av med mer salt
Platta ut biffarna lätt med knytnäven eller flatsidan av en kniv. Häll lökskyn över biffarna. Lägg upp biffarna på serveringsfat eller på fyra tallrikar
500 g ryggbiff av nötkött. 4 rödlökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g ryggbiff av nötkött 2 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 4 rödlökar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk äppelmos Ugnsstekt potatis
Idag blir det därför en Svensk klassiker, BiffmedLök. Smaken blir så mycket bättre om Du köper kött med rejält med fett insprängt, de fettfria biffarna är ofta sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.