• 12 – 20 wooden or metal skewers / 12-20 spiedini di legno o di metallo • 700 g lamb or sheep meat cut into little cubes / 700 g carne di pecora o di agnello tagliati a cubetti • 2 rosemary sprigs / 2 rametti di rosmarino • 1 lemon or 60 ml white vinegar / 1 limone o 60 ml aceto bianco • Salt to taste / Sale qb • Olive oil / Olio d’oliva
En klassisk rätt som är väldigt enkel att göra, steken behöver inte brynas innan eller någonting, det är bara att slänga alla ingredienser i grytan och låta tiden gå
Jag har blivit smått hooked på jordnötssmör och i kombination med choklad är det bara sagolikt gott. De här kakorna blev sjukt goda och ganska snygga också om jag får säga det själv
XX-fluff där du byter ut XX mot valfritt godis är väldigt vanligt som tårtfyllning. Ahlgrensbilar var nog en av de första godissorterna som jag såg att man gjorde fluff av för väldigt många år sedan
Ingredienser. 4 kycklingfiléer (ca 600 gr) 8 skivor parmaskinka (eller prosciutto som inte är lika fint , men fungerar ypperligt i matlagning) 0,5 kruka färsk basilka ca 50 gr färsk parmesanost 2,5 dl grädde, valfri fetthalt 1,5-2,5 msk balsamvinäger (beroende på hur vinägerstark du vill ha såsen) 1 rågad msk kycklingfond 1-2 vitlöksklyftor, pressade svartpeppar Saknas på bilden gör kycklingfonden och nej, man behöver inte köpa en fullt så stor bit parmesanost som jag gjorde, men är man tokig i parmesanost så är man
En riktigt god chokladkaka som går att fixa på mindre än 5 minuter med bara 5 ingredienser. Perfekt recept att plocka fram om du får akut chokladbegär eller oväntat besök, DOCK är den väldigt mäktig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.