Jag har fått flera förfrågningar om recept på vinbärsgelé. Röda- och/eller svarta vinbärsgelé. Om sylten/gelén kokar upp innan sockret helt är upplöst kan den kristallisera under lagringen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Aroniabär är utmärkta till sylt, saft, gelé, marmelad och vin. Aroniasylt. Mörk och vacker och underbart god blir aroniasylten som med fördel kan spetsas med ett par matskedar mörk rom eller konjak
Den som inte tycker sig ha tid att göra saft ska göra aroniasaft. Fördelarna med aronia är många. Här kommer ett recept på aroniasaft som jag fått av Cathrin från Bredbyn
Sedan ska geléblandningen svalna. Snabbast går det om du ställer kastrullen en stund i frysen, men var då noggrann med att det inte står för länge, för då måste du värma lite på gelén igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.