5 dl basmatiris av bra kvalité (gärna en indisk sort). 3 st nejlikor (valfritt, jag tillagar mitt ris utan). 6 portioner 5 dl basmatiris av bra kvalité (gärna en indisk sort). 1 lagerblad 3 st nejlikor (valfritt, jag tillagar mitt ris utan)
Här kommer alltså min tolkning av Janesh Vaidyas champinjonbiffar med gultris. Jag har t ex inte blötlagt kikärter utan köpte dem på burk och riset, som jag förövrigt gillade särskilt mycket och kommer laga fler gånger, tillagade jag på annat sätt än som beskrivs i boken
Aromatisktris. Hoppa inte över att göra riset, för det passar jättebra ihop med kycklingen. Använd gärna en elektriskriskokare, men det funkar bra att koka i vanlig kastrull med
På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötter och blomkål som marinerades i citronrapsolja och några droppar lime, en kall myntasås och ris som kokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats med russin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.