1 salt
och pepparGrilla alla grönsaker på grillen, medan elden fortfarande är ganska intensiv. Vänd om då och då så att det blir jämnt.Skär löken i tunna skivor och stek i en panna på grillen med lite olja och smör. Skala alla grönsaker under tiden, grovhacka och lägg i pannan med löken och rör om.Salta, peppra, häll i paprikapulver och de finhackade örterna.Se till att hålla det varmt medan du sen ägnar dig åt att grilla köttet på den fina glöden!
Caponata kan bäst beskrivas som en grönsaksröra baserad framförallt på aubergine. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att jag älskar min lördagsmarknad här i Milano
Hallå i måndagsmörkret. . Nu är det mörkt redan vid fyra på eftermiddagen, perfekt tid att tända ljus. Jag lovade ett lunchrecept till idag, men jag slänger in min efterträningsmat istället
En jättegod grönsaksröra till t ex stekt kycklingfilé, eller till stekt laxfilé. När grönsakerna börjar se lite "mosiga" ut, ringla över lite honung och låt den puttra in någon minut i grönsaksröran
Röd paprika, fänkål och gul lök blir tillsammans med olivolja, vitlök och örtkryddor ett underbart sydfranskt tillbehör till lammstek eller annat kött, fågel eller fisk
Kotletterna, svamp- och grönsaksröran är på plats i formen. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Fransk grönsaksröra passade jättebra till medelhavsinspirerad kyckling och svensk potatistårta med västerbottenost
Kycklingbröst med parmesan, prosciutto och basilika4 kycklingbröst4 skivor prosccuitio100 g hyvlad vällagrad parmesan4 kvistar färsk basilikaolivolja till stekningsalt och pepparGrönsaksröra2 schalottenlök (el 1 gul lök)1 vitlöksklyfta4 tomater1/2 gul paprika1/2 röd paprika100g champinjoner1 tsk tomatpure10 finskurna basilikabladrivet skal och saften från 1/2 citron2 msk vitt vin2 msk olivolja till stekningsalt och pepparSätt ugnen på 175 grader
Skiva först löken och bryn i grytan tillsammans med oljan. Rensa och hacka under tiden paprikorna och lägg i dem också - upprepa samma procedur med tomaterna
Krämig grönsaksröra. Servera med bred bandpasta och grönsaksröran 600-800 g fläskfilé. Skär squashen i tärningar och mjukbryn den på svag värme tillsammans med den klyftade rödlöken, tunnskivade vitlöken och kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.