Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Späd riset med lite buljong i taget och låt buljongen koka in i riset
Eftersom sambon är väldigt förtjust i saffran så tänkte jag förgylla julbordet med dessa risbollar. Har ätit de förut och tyckt att det var lite tama så denna gång matade jag på lite mer med cayennepeppar och det blev bättre
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader
Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Späd med ölen till en klumpfri smet. Vi gjorde friterade lökringar för någon helg sedan. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.