Om du inte gjortpiroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
En med kött fyllning och en med skinkfyllning. Stek hackade löken med smör lite lätt. Hallå alla bloggläsare här kommer ett supergott recept på piroger
Medan degen jäser är det dax att göra fyllningen till pirogerna. Smält smöret och häll i mjölken och häll sen ner vätskan i bunken med jäst och blanda så jästen löser sig
Parmesanchips med tranbär ochpistagenötter, salamichips & fänkålsdipp. Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjordeoch självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Idag bjuder jag på arabiskakakormed dadlar ochvalnöttermed en touch av kardemumma. Sen en tid tillbaka har jag haft ett vakuumförpackat paket med halvt mosade dadlar i skafferiet, som jag köpte i en affär där de säljer produkter från utlandet
Börja med fyllningen för att den ska hinna svalna innan du bakar in den i pirogerna (det är viktigt, annars avger fyllningen så mycket kondens att pirogerna blir blöta)
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Fyll dommednågotgott. Blanda ut jästen med mjölken. Köttfärsfyllda piroger Perfekt för utflykten eller mellis till kidsen
Pensla pirogernamed smör- och mjölkblandningen så fort du tar dem ur ugnen. Första gången jag kom i kontaktmed dessa var när jag besökte finland för att spela och vi fick dem till frukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.