Strö sist över de sparade degsmulorna och garnera med flagad mandel. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka snabbt samman vetemjölet, sockret, bakpulvret och matfettet till en smulig massa
Nagga pajen med en gaffel. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i pajskalet med den kupiga sidan upp. Värm marmeladen försiktigt tillsammans med vinet i en liten kastrull
Nagga pajen med en gaffel. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i pajskalet med den kupiga sidan upp. Värm marmeladen försiktigt tillsammans med vinet i en liten kastrull
Nagga pajen med en gaffel. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i pajskalet med den kupiga sidan upp. Värm marmeladen försiktigt tillsammans med vinet i en liten kastrull
Ett gyllenbrunt fuktigt socker med aromatisk smak. FarinsockerFarinsocker är en brun eller gulbrun sockerblandning bestående av sockerkristaller och mörkbrun rörsockersirap
Aprikospaj är lyxigt gott då det inte alltid finns tillgång till färska aprikoser. Gör en vanlig pajbotten och fyll med aprikoskompotten i tidigare inlägget
Pensla eller vänd dem i oljan och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. 13 tsk farinsocker. 1Strö över farinsocker och sätt in i ugnen i cirka 20–25 minuter. 1Avsluta med salt och svartpeppar
Farinsocker. Banan blondiesKan enkelt dubbleras om så önskas150 g smör, smält och om så önskas brynt2,5 dl farinsocker1 ägg1,5 tsk vaniljen nypa salt2,5 dl mjöl½ dl mosad banan (1 medium banan)Sätt på ugnen på 175 grader. 2,5 dl farinsocker
Jag drar igång min adventskalender med ett recept på skorpor. Farinsocker känns lite gammaldags genuint, även fast det väl bara är en kusin till det muscovadosocker jag så gärna använder mig av
Det var dock med skinka i den pajen, så jag gjorde den vegetarisk och lite egen. Den är både besk och söt på samma gång, och den blir väldigt fin och somrig med ruccolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.