Aprikospaj med farinsocker
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 burk aprikoser
  • 11 dl ströbröd
  • 10.5 dl strösocker
  • 10.5 dl brunt farinsocker
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 en nypa salt
  • 1100 g kallt smör
  • 1 vaniljsås
  • 12 burk aprikoser 1 dl ströbröd 0.5 dl strösocker 0.5 dl brunt farinsocker 1 dl vetemjöl en nypa salt 100 g kallt smör gärna fryst Servering vaniljsås vispad grädde eller glassSätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Låt aprikoserna rinna av ordentligt i ett durkslag.
  • 1 Lägg ut aprikoserna i en smord pajform. Blanda ströbröd, socker, brunt farinsocker, vetemjöl och salt i en bunke och strö det ovanpå aprikoserna.
  • 1 Hyvla smöret och lägg det ovanpå pajen. Grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
  • 1 Servera pajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.
  • 1 Frys smöret i några timmar så är det mycket enklare att hyvla. Pajen kan göras dagen innan och är god både rumstempererad och kylskåpskall.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.