Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor. Men den går utmärkt att frysa med, om man till exempel skulle vilja förbereda
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Blanda ihop olja med citronsaft och ringla över salladen. Skölj och strimla rödkål och sallad. Blanda samman alla ingredienser med det kokta, lite avsvalnade grynet på ett fat
Det här brödet innehåller ingen sirap vilket många liknande bröd gör utan får sin sötma av torkade aprikoser och sin saftighet av yoghurt tillsammans med rivet äpple
Min mamma har alltid bakat en massa bröd under min uppväxt, och jag kan tycka att en macka med gott pålägg ibland kan vara något av de godaste som finns
Jag har bakat det i en massa år och det blir alltid saftigt, knaprigt och smakrikt. Så ladda upp inför helgen med att baka godaste filmjölksbrödet ikväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.