Gör oftast mina ”dadelbollar” med nötter, det tycker jag nog är allra godast, men den här varianten med havregryn funkar även för nötallergiker vilket är bra förstås
Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor. Men den går utmärkt att frysa med, om man till exempel skulle vilja förbereda
Häll ner kokosen med vaniljen ochkakaon. Dessa apelsinbollar tycker jag är söta och goda. Klipp dadlarna i små bitar och var noga så att inte kärnan kommer med er i bunken
Som i de här smarriga godisbollarna med både kokosflingor ochkakao. Vad sägs om en dadelboll med både cashew- och valnötter, nötfria plommon- och chokladbollar, fikon- och kardemummabollar med cashewnötter eller morotsbollar med mandel, kardemumma och citron
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Hemligheten visade sig dock vara kakaooch banan ochmed den här chiapuddingen är det som att äta chokladpudding till frukost men med massor av nyttigheter istället
När man bakar goda raw brownies med nötter, kakaooch banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Blanda ihop olja med citronsaft och ringla över salladen. Skölj och strimla rödkål och sallad. Blanda samman alla ingredienser med det kokta, lite avsvalnade grynet på ett fat
Det här brödet innehåller ingen sirap vilket många liknande bröd gör utan får sin sötma av torkade aprikoser och sin saftighet av yoghurt tillsammans med rivet äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.