Låt smördegen tina. Hacka russin, nötter (el använd mandelspån om du har bråttom) och äpple. Blanda kanel, smör, socker och ev citron i en skål till fyllningen
Såklart kan man ju inte låta bli att äta en apfelstrudel när man är i Tyskland (ja, jag vet att den är från Österrike, men den känns nästan lika tysk för mig), och nu när vi är hemma och det ännu är semester så tänkte jag göra en egen
På något sätt kändes det efter det extra passande att bjuda lite gäster på just Apfelstrudel. Apfelstrudel med filodeg, 4-6 personer. Grädda lite längre ner än mitten av ugnen i ca 40 minuter. Apfelstrudel med filodeg, den extra enkla varianten, 4-6 personer. Grädda lite längre ner än mitten av ugnen i ca 40 minuter
Die Avocado längs halbieren, den Stein entfernen und das Fruchtfleischmit einem Löffel herauslösen. Die Zitrone heiß abwaschen, abtrocknen und von einer Hälfte die Schale mit dem Zestenreißer abziehen (oder einen Sparschäler verwenden und die Schale in feine Streifen schneiden)
Zutaten für 4 Portionen Zutaten4 Schweinekoteletts (à ca. 300 g) Salz Pfeffer aus der Mühle 2 EL Olivenöl 2 Äpfel 3 EL Butter 1 EL Honig 350 ml Geflügelbrühe 2 EL Majoranblätter 1 Zwiebel 2 EL Dinkelvollkornmehl 60 ml Calvados 100 ml Schlagsahne 1 EL Zitronensaft Wie gesund sind die Hauptzutaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.