Låt smördegen tina. Hacka russin, nötter (el använd mandelspån om du har bråttom) och äpple. Blanda kanel, smör, socker och ev citron i en skål till fyllningen
Såklart kan man ju inte låta bli att äta en apfelstrudel när man är i Tyskland (ja, jag vet att den är från Österrike, men den känns nästan lika tysk för mig), och nu när vi är hemma och det ännu är semester så tänkte jag göra en egen
I vintras gjorde jag många apfelstrudel och även en jättevårrulle med filodeg. APFELSTRUDEL I FILODEG 4 äpplen1/2 dl socker 1/2 dl gott ströbröd1/2 dl nötter1 tsk kanel2 msk russin, kan uteslutas1/2-1 dl smör till pensling av degen 3 tunna filoark Anpassa proportionerna efter smak
På något sätt kändes det efter det extra passande att bjuda lite gäster på just Apfelstrudel. Apfelstrudel med filodeg, 4-6 personer. Apfelstrudel med filodeg, den extra enkla varianten, 4-6 personer
Perfekt till dessert - en klassisk Apfelstrudel som så klart serverades med vaniljglass. Vi gjorde vårrullar till middag och det blev lite filodeg över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.