För en tid sedan kom jag på vad det är med tomater jag inte gillar och det är när de är kalla så min nya favorit grönsak till maten är ugnsbakade tomathalvor
Den andra apelsinsillen jag gör. 1 burk inläggningssill (420 gr)½ finhackad rödlök½ finhackad gul lök1 lagerblad1 kanelstång10 vitpepparkorn6 kryddnejlikorSkalstrimlor från 1 apelsin1. 10 vitpepparkorn
Snåla inte med apelsinsaft och apelsinskal om inläggningen ska bli lyckad. Lag1 dl ättiksprit1,5 dl vatten1,5 dl saft av apelsin2 dl strösockerInläggning1 burk inläggningssill (420 gr)1 rödlök1 liten morot10 kryddpepparkorn, grovt krossade4 nejlikor, krossade1 lagerblad4 msk skivad gräslök4 msk hackad dillRivet eller strimlat skal av apelsin1
Om du gillar riktigt pepprig smak, dra på med mer av pepparmixen. Det här har jag gjort en variant på förut, fast då med västerbottengratinerad potatiskaka som tillbehör
Krydda med ljus soja och svartpeppar och smaka av. Späd med lite vatten om det blir för torrt. I en stekpanna, stek MiFú Chili & Peppar i smör på hög temperatur så att den får en gyllenbryn stekyta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.