Den här kakan bakade jag till jobbet med resultatet att marängen till dag två blev lite mer porös än vad jag tänkt, jag tänker också att det skulle vara gott att innan man på bakplåtspappret där marängen ska på sprider ut flagad mandel innan
Tårtan blir supersaftig medmarängsmet ovanpå sockerkakssmeten. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop medgrädden
Ingredienser Portioner. 6 2 apelsiner 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt 2 avokador 150 g fetaost 2 dl granatäppelkärnor 2 msk hackade pistagenötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova medgräddeoch bär. Varvade med smält choklad och rostad kokos och sådär riktigt spröda men med en seg och härlig kärna
Vispa gräddenoch rör ned mangon. Vispa upp resten av grädden. Tårtan är täckt med mango- och passionsfuktsgelé och kanterna är täckta med italiensk maräng som jag bränt av med en brännare
Koka upp kokosmjölk ochgrädde i en kastrull. Marängmed kokosglass och lemon curd . Vispa äggvita, citronsaft och ½ dl socker med elvisp till ett vitt skum
Kola och Hallonpaj toppad medmarängoch färska hallon, en riktig hallondröm. Jag bjöd min familj på denna och betygen blev höga, min kära mor tyckte att kola och hallon vart helt fantastiskt tillsamman och jag håller med henne till fullo, en fantastisk smakkombination
Klicka ut marängenmed tesked eller sprits på plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna och citronsaften kraftigt med elvisp, tills du kan vända bunken uppochner utan att de lossnar
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Vispa grädden, rör ner yoghurt, äggula, florsocker, kanel och fröna från en urskrapad vaniljstång. En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Fem vitor fick bli maräng. Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Vispa vitorna tillsammans med ca 1 1/2 dl sukrin. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.