11 tsk
atamon (valfritt konserveringsmedel E211)Koka upp vatten med sockret samt citronsyra i en stor kastrull. Rör om så att sockret löser sig. Skölj och borsta apelsiner och citroner noga - speciellt om de ej är ekologiska. Skala av det yttersta av skalet med en potatisskalare. Strimla det finare om du vill. Man kan också riva av skalet med ett rivjärn eller zestjärn. Försök undvika så mycket vitt du kan då det gör apelsinsaften besk. Lägg apelsinskalen med sockerlagen i kastrullen. Koka upp och koka någon minut. Ta av från värmen och låt svalna med skalen kvar. Pressa under tiden ut saften ur de skalade apelsinerna. Det blir ca 5 dl saft. Sila saften från eventuella kärnor och fruktkött. Blanda ner saften med den svalnade sockerlagen. Varm sockerlag förstör c-vitaminen och den vill man ju ha kvar. Sila upp saften i rena kalla flaskor. Förslut dem och förvara svalt och mörkt. Öppnad flaska apelsinsaft förvaras i kylen. Vill du ha i atamon så blandar du ut lite av den färdiga saften med atamon i ett glas. Rör sedan ut denna i resten av saften innan du häller den på flaskor. Späd saften vid servering med ca 4-6 gånger vatten. Ställ i kylen att kallna. Eller servera med isbitar eller krossad is.
Förra julen så hittade jag det är receptet på Apelsinsaft med nejlikor hos Söta saker. Den blir så fantastiskt god och julig att den sen dess är ett självklart måste för mig i juletid
Hemlagad apelsinsaft är förfärligt mycket godare köpt, och den här är precis lagom krånglig att göra för att det ska kännas som ett riktigt åstadkommande när den är klar
Har du provat att göra egen apelsinsaft. Apelsinsaft. Skriv ut Apelsinsaft. Hej på er,. December är här och nu brukar affärerna fyllas med stora, saftiga apelsiner
Blanda med resten av apelsinsaften och häll över den frysta tårtan. 4,5 dl färskpressad apelsinsaft. Lyft upp gelatinbladen, utan att krama ur dem för mycket, och smält dem tillsammans med 1/2 dl apelsinsaft på låg effekt i mikron. 4,5 dl färskpressad apelsinsaft
Tillsätt apelsinsaften och apelsinskalen. Tillsätt mera apelsinsaft om du vill ha mer smak. 1dl Apelsinsaft, pressad från färsk apelsin. 1dl Apelsinsaft, pressad från färsk apelsin
Vispa ner philadelphiaost, smaksätt med finrivet apelsinskal och apelsinsaft. Apelsin- och pepparkakscheesecakeBotten100 g digestivekex150 g pepparkakor100 g smör (rumstemp)2 tsk kanelFyllning3 ägg2 dl socker400 g philadelphiaost1 apelsin (skal + 3 msk färskpressad apelsinsaft)Garnering2 dl crème fraiche (34%)1/2 dl florsockerRivet apelsinskal och/eller pepparkakorKrossa digestivekexen och pepparkakorna (går snabbast i en mixer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.