Jag hoppade över det igår, och bjöd i stället på ett ingefärskryddat apelsinris. Som jag nämnde i gårdagens inlägg, brukade vi alltid i min familj äta risgrynspudding efter grönkålssoppan på annandagen
Apelsinris. Skölj riset i ett durkslag. Blanda ris, salt och vatten i en stor kastrull med tjock botten. Låt riset koka upp och sänk sedan till lägsta värme
Apelsinris. Onsdag 28 oktober 2015. Idag har vi ätit fredagsmysmat en helt vanlig onsdag. Vi får väl säga att vi firat lillördag så ställer vi inte till det för oss
Skölj risgrynen under hett vatten. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i risgrynen. Koka dem på hög värme, utan lock, tills de är mjuka, ca 20 minuter
Dela apelsinen mitt itu och skär fruktköttet ur skalen med grapefruktkniv. Hacka fruktköttet. Spara saften som sipprar ut och använd den som spädning i risgröten tillsammans med apelsinbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.