Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull
Calamares a la Romana har jag njutit under många år, jag har bara inte vetat om det. Går vi ut och äter tapas är Calamares a la Romana alltid rätten som Eyvind beställer in först
Det här receptet hittade vi på recept. nu. Kock Carlo Barsottis recept är det. Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl
Även om namnet alla Romana antyder att rätten kommer från Rom, så är det många källor som säger att den faktiskt härstammar från Brescia i norra Italien
Saltimbocca alla Romana. Eftersom jag nu tydligen blivit ciceron till en grupp matlagningsintresserade personer som är nyfikna på det italienska köket måste jag förvandla min känsla till struktur och ordning
En riktigt läcker helgrätt, inspirerad av den italienska rätten saltimbocca alla romana. Den hade varit mer autentisk om jag hade skippat grädden i såsen, men det blir ju så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.