Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull
Apelsinpannacotta med chokladhjärta. Eftersom det inte var tillåtet att prata hur som helst blev det aldrig av att jag tog reda på vad det var för något, men i helgen när jag gjorde en apelsinpannacotta insåg jag att det kanske kan ha varit något åt det hållet i alla fall
Apelsinpannacotta. 4 portioner. Ingredienser. 4 dl grädde 0,5 dl strösocker 1 st apelsin, rivet skal av hela och saft från halva 1 st vaniljstång 2,5 st gelatinblad
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. 2. Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull
1. Börja med såsen. Blanda senapssorterna, honung, salt, peppar och vinäger i en skål. 2. Tillsätt oljan droppvis och sedan i en jämn stråle under kraftig vispning
Till första advent som var i helgen tyckte jag att det skulle passa med en dessert efter maten och ville ha något juligt, så valet föll på en apelsinpannacotta och det blev så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.