Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
-) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. Jag tog lite florsockerblandning, lite mjölkersättning och vispade slätt, och sedan ny omgång tills allt var nervispat det mjölkfria margarinet
Hallon och blåbär, krusbär - eller kanske vinbär - går också bra. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter och mandel
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
-). Koka upp det mjölkfria margarinet, sirapen, sockret och kryddorna. Sedan tidigare ligger ett recept på pepparkakor på bloggen – men i helgen gjorde jag om hela receptet – och de blev så himlans goda
Man kan fråga sig själv - är det ens möjligt att göra en sådan tårta. Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
-). Tillsätt resten av vätskan, salt, ev socker och det smälta mjölkfria margarinet. Börja med att smälta det mjölkfria margarinet i den stekpanna du ska använda
Glutenfria ochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. » E-postadress. Tänkte dela med mig av receptet på goda glutenfria ochmjölkfria bovetescones som jag bakade till frukost i helgen
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Däremot är det aldrig fel att ha något fikaaktigt på lut i frysen - varken på sommaren som är fikasäsongen framför alla andra, eller i advents - och juletid som inte kommer långt efter när det gäller fikaintensitet
Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen. Perfekt inför oväntat besök eller om du är sugen på något, eller varför inte bjuda på till dina kollegor och eller vänner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.