Apelsinmarmelad med ingefära – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg ekologiska apelsiner
  • 12 l vatten
  • 12 kg strösocker
  • 110 cm ingefära, strimladTvätta och borsta apelsinerna under ljummet vatten. Dela dem på hälften med skalet kvar och skär i halvmånar som du sedan strimlar ett par gånger.
  • 1 Spara kärnorna i en liten tygpåse eller en större tekula och lägg ner i kastrullen tillsammans med den strimlade apelsinen och vattnet. Koka upp och låt koka under lock tills skalen mjuknar, ca. 45 minuter.
  • 1 Rör ner sockret lite i taget och ta i den strimlade ingefäran. Låt koka på medelhög värme utan lock i ytterligare 30-45 minuter, rör om då och då.
  • 1 Marmeladen är klar när den klarar marmeladprov, lägg upp 1 msk av marmeladen på en tallrik och ställ in den i kylen någon minut. Dra sedan en sked genom marmeladen. Om den flyter ihop behöver den koka en stund till, gör den inte det är den färdig.
  • 1 Skumma av marmeladen ordentligt och häll upp i absolut rena glasburkar. Sätt på locket på en gång och förvara sedan svalt och mörkt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.