Apelsinlaxmed rosépeppar. Receptet kommer från Allt om Mat med vissa förändringar. Apelsinlaxmed pressad potatis och smarrig fänkålssallad (flera nyanser av gult)
Häll av vattnet och mosa med gaffel eller ett potatismosverktyg. Servera gärna med en sallad. 4-5 medelstora potatisar (mjölig). 2 dl hackade färska spenatblad (med fördel används babyspenatblad). Sätt nu på ugnen på 175 grader, och lägg i kycklingen i en het panna med lite olja
I dag bjuder Mårtenssons nämligen på en lax (går säkert jättebra med torsk också) som får ett sötstarkt osttäcke över sej innan den åker in i ugnen för tillagning
Apelsinlax i ugnen. En god lax med smak av bland annat apelsin. Till laxen serverade jag pressad potatis och en enkel sallad av skivad apelsin, mozarella och basilika med lite mald svartpeppar över
Riv apelsinskalet och blanda med lite pressad apelsinjuice. Häll över hälften utav blandningen på laxen och blanda ner resten med crème fraichen till en sås
Jag hoppas att ni testar denna söta apelsinlax, för jag tror verkligen att ni kommer att gilla den. Pressa ur saften ur apelsinen och vispa ihop det med soja, honung och sesamolja
Krydda med salt och peppar. Blanda spenaten med potatismoset och smaksätt med salt peppar och muskot. Mosa fetaosten, blanda den och vitlöken med grädden
Servera basilikaspättan medspenatmoset, haricots verts och tomatklyftor. Mixa tillsammans med färskosten, hälften av parmesanosten, salt och peppar med mixerstav eller matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.