Tillsätt det smälta smöret, vallmofrön och vetemjöl blandat med bakpulvret. Bred krämen på den undre kakbottnen och lägg på den med apelsinskivorna överst
Ingredienser Portioner. 12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda ingredienserna och färga med hushållsfärg (gärna röd). Bred ovanpå rullarna och strö över hackad skållad mandel färgad med annan färg än fyllningen
Då passar jag på att baka en mjuk kaka med apelsin, kokos och lakrits. Här har jag garnerat den med lite vit och mörk choklad samt strött lite apelsinskal över
Det finns en kaka som jag förknippar med min mormor mer än något annat. En lite annorlunda kaka med smak av apelsin, som tar sin lilla tid att göra men är så värt det när den är klar
Leilas cupcakes medvallmofrön och citron, har ni provat dom. Vi bakade dom en dag och vi kan inte mer än hålla med henne när hon skriver "de måste helt enkelt prövas"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.