Apelsinkaka med choklad
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 12 dl strösocker
  • 12 st ägg
  • 11 st apelsin
  • 10.5 dl pressad apelsinsaft
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 150 g mörk choklad
  • 12 dl florsocker
  • 11 msk pressad apelsinsaft
  • 1 riven choklad
  • 1 apelsinskal
  • 1150 g smör 2 dl strösocker 2 st ägg 1 st apelsin rivet skal 0.5 dl pressad apelsinsaft 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50 g mörk choklad Glasyr: 2 dl florsocker 1 msk pressad apelsinsaft Garnera med: riven choklad apelsinskal Ugn: 175° 1 kakaRör rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör i apelsinskal och saft.
  • 1 Blanda mjöl, bakpulver och hackad choklad och rör ner i smeten.
  • 1 Klicka smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l och grädda i 45 minuter.
  • 1 Glasyr: Blanda florsocker och apelsinsaft och ringla glasyren över kakan. Strö på choklad och apelsinskal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.