1150 g
smör 2 dl strösocker 2 st ägg 1 st apelsin rivet skal 0.5 dl pressad apelsinsaft 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50 g mörk choklad Glasyr: 2 dl florsocker 1 msk pressad apelsinsaft Garnera med: riven choklad apelsinskal Ugn: 175° 1 kakaRör rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör i apelsinskal och saft.
1 Blanda
mjöl, bakpulver och hackad choklad och rör ner i smeten.
1 Klicka
smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l och grädda i 45 minuter.
1 Glasyr:
Blanda florsocker och apelsinsaft och ringla glasyren över kakan. Strö på choklad och apelsinskal.
Knäck äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Smält smöret och grovhacka chokladen. Grovhacka nötterna och rör ner i äggsmeten med mjöl och vaniljpulver
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Häll i en smord och bröad rund form med avtagbar kant
ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Chokladkaka. Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.