Mattias och jag gjorde tjälaknul och potatis- och jordärtskocksgratäng med västerbottensost och för att få till en julig twist så gjorde vi en grönkålssallad med halloumi, fikon och apelsin med saffransdressing
Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssallad med rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Jag älskar denna tid innan jul när man får stå i köket och göra godis efter godis. Som tex att koka kola, det gör jag nästan bara en gång om året, därför får man en speciell känsla när man står där framför spisen och rör i kolan
Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt och ha på lite olivoljan och flingsalt. Lägg grönkålen i en panna med lite olivolja och ha på lock under svag värme tills grönkålen är mjuk
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Lägg sedan över dem i durkslag och spola med kallt vatten. Skala och filéa en apelsin. Vispa ner 1 msk flytande honung, 3 msk olivolja samt lite salt och nymalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.