I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
Pressa ur all juice från apelsinerna. rivet skal av 1 apelsin, (ta inte med det vita)3½ dl vatten2½ dl strösocker2 st stjärnanisjuice av en ½ citronArbetsbeskrivning sockerlag. 5 stora apelsinerArbetsbeskrivning. 1 apelsin. 5 stora apelsiner
Om jag ska vara ärlig så kanske jag inte ska kalla den mango & passion cheesecake i och med att passionsfrukten är till dekoration, men det passade så bra att ha den som topping så den får heta det ändå
Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Börjar denna härliga söndag med en mango chiapudding som jag förberedde igårkväll. Jag blandade ut den med både kokosmjölk och havremjölk och toppade med mango
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.