Nåja, det är inte alla som gillar att sörpla och slafsa och försöka pilla ut kräftstjärtar. Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken
Rensa och skölj av ansjovisen/sardellerna. Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Då jag kom att tänka på de i Spanien så små och populära friterade sardellerna – boquerones fritos – blev jag genast intresserad
Till sillunchen på midsommarafton gjorde mamma en variant på ansjovis som blev mycket uppskattad. Strö över den finhackade rödlöken, kapris och det rivna citronskalet
Lägg på korven, och bred ansjovisröran på och mellan korvskivorna. När barnen var små och bodde hemma var det återkommande på middagsbordet - i lite olika tappningar
Hacka ansjovisenoch riv osten. Hacka löken och låt den mjukna i smör på medelvärme i en stekpanna. Fördela ut den stekta löken, ansjovisoch toppa med osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.