Servera meden klick vispad grädde. Smörj pannan med smör, strö på et ett tjockt lager med socker. Tarte Tatin är en fransk klassiker i form av en frasig och söt äppelkaka
Vi avnjöt en förrätt till middagen – enmini-tarte tatin med lök och chèvre. Nu har jag precis kommit in i enlaga-efter-recept-period och tycker det är så roligt
Fördela i skålar och toppa med kanel, rivet äpple, agave och flagad mandel. Jag vet inte hur denna tradition började - det får mamma eller pappar inflika - men jag kan tänka mig att det var för att julbordet redan var så stort på julafton, att vi liksom inte hade tid (eller hunger) att äta julgröten på själva julafton
När tryffelmassan svalnat något blanda i Tyrkisk peber och slå upp i en form klädd med plastfilm. Hacka chokladen och lägg den i en bunke, koka upp grädde och slå den över chokladen
Blanda jordgubbar, avocado och grapefrukt - fyll avocadoskalenmed detta (på bilden ser ni att Lena fyllde grapefruktskalen istället, men då krävs ju fler grapefrukter)
En väldoftande och annorlunda köttfärssås som får smaka av de grönsaker som den tillagas med och oregano samt lite balsamvinäger, vitlök och massor av kärlek
Den lagas upp och ned i en stekpanna, medäpplen i botten och pajdeg ovanpå, och tippas sedan upp för servering och ätes varm - men se upp karamellsåsen är riktigt het när pajen är nylagad
) sedan ett till lager med savoykål och till slut häller vi över vitsåsen. Vi hade tacos i helgenIGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra enegen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.