Oj oj oj jag hade visste en ytterfile som låg i kylen som behövde akut tillagning..hm grilla den, njae inte sugen och så är det inte riktigt grillväder. Utan en wok får det bli.
500-600 g
ytterfile
Skär den i strimlor och marinera den i (jag höftar, men på ett ca)
1 dl
rapsolja
1-2 tsk
ingefära
1 msk
soja
2 tsk
Tony`s Chachere´s creole seasoning
2 förp
risnudlar, tunna
1 burk
vattenkastanjer
1 burk
böngroddar
2 förp
av Santa Maria wok sauce, oyster & garlic flavour
1 förp
fetaost
2 dl
cashewnötter, saltade
Gör så här
Börja med att koka nudlarna enligt anvisning, jag brukar sola av dom och klippa igenom med en sax, så de inte blir så jäkla långa.
Lägg kötter + marinaden i woken och stek på hårt, så det inte ligger och kokar!!
Skiva kastanjerna i lite tunnare skivor.
Häll i groddar, kastanjer, nudlar, woksåsen i wokpannan och rör om och låt allt bli varmt.
Häromdagen la jag ut ett tips här på bloggen på Annikas sour – ett bröd som jag skapat själv. Men nu skulle jag göra om det till ett bröd utan vetestärkelse
Det var hos Fanny på Lesscarbs som jag läste om vitkålsmos för första gången. Att göra mos på vitkål var verkligen en tanke som blev ett sånt där “aha-ögonblick” för mig
1. Koka pastan, ej helt klar, kyl snabbt ner (om ni ej ska äta på en gång. 2. Fräs vitlök, gullök, chilipeppar, kapris, grönsaksbuljong o torkade basilikan
Så är det dags för lite kalasgoda saker på bloggen. Först ut är den här fantastiska tårtan. Den är inspirerande från av en tårta jag hittade i en gamman bok
Under en slösurfning hamnade jag på Annikas sida där hon berättar om den perfekta Saffranskakan. Hon skriver att en vanlig sockerkaka där man bara tillsätter saffran inte är något för henne
En matbloggare som verkligen kan sin glass (och all annan matlagning) är Annika på Smaskens. nu. Och redan efter att ha provat endast ett recept, på drömlik (ok, dreamy låter bättre) mangoglass tror jag bestämt att hon dragit ner mig i glassträsket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.