TEMPEPERINGTEMPERERINGENS FÖRDELAR- chokladen får en skinande blank yta- för att den ska krympa och lossna från formen man gjuter i- krispigt krasch när man biter i eller bryter en bit choklad- behåller formen i rumstemperatur- smälter inte i handenOTEMPERERAD SMÄLT CHOKLAD- chokladen blir grå och flammig - får en gryning struktur- smälter väldigt fort- krymper inte utan riskerar att fastna i pralinformen- tappar formen vid modelleringVAD BEHÖVER MAN
(Avstängd ugn med lampan tänd brukar vara ett tips, ett golvvärme-värmt golv ett annat. Vi har en pelletspanna som står och brummar i vår källare, och ibland ställer jag degarna hos den för att de ska få bra värme
Temat gick precis som vårt bröllop, i vit och lila. Hade som tur var vit pulverfärg (för bakverk) som jag kunde färga min marsipan med, det kräver en hel del arbete för att få den jämn men det visade sig fungera bra
Jag tycker helt enkelt att de smakar alldelesför mycket. Idag orkade jag lyfta mitt lata arsel och masa mig iväg till en matbutik för att köpa en citron
Mixa tills bladen finfördelats. Therese är precis som jag mycket förtjust i allt gott från naturen, så jag tipsade om receptet när hon hade varit ute på en fototur i skogen häromdagen och hittat vårensförsta harsyreblad
-) Hallongården är förresten ett riktigt hett tips att besöka i sommar. -). Trots brist på blogginlägg har jag ändå lagat en massa god mat, och har verkligen ett helt lager med massa goda recept att dela med mig av
Fördela hälften av isen i cocktailglasen. De kvällarna tankar man energi för ett bra tag fram. Kvällen avslutades med svenska visor på en pub i stan… Vårlilla sångfågel Jenny värmde upp redan på tunnelbanan
Det här är första gången jag gör Spansk chorizo. Försök att se till att köttet är kallt hela tiden. Jag använde blandade delar griskött men försökte hålla en fetthalt på ungefär 30 procent
Köp en mat-termos och ta med en värmande soppa för kalla dagar. Här kommer förstadelen i en serie med lite tips om hur du kan få till det med käket under arbetsdagen, oavsett förutsättningar
Det är så skönt att kunna äta sina favvo-rätter utan att få ont i magen. Dela degklumpen i två delar. Av lasagneplattor-spill gjorde jag pastaremsor som jag åt med köttfärssåsen som blev över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.