Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Ta bort stjälken påfikonen och skär ett kryss i toppen på dem, inte allt för långt ned (insåg jag. Runt nyår när alla presenterade tips på olika rätter som kunde passa till nyårssupén, så stötte jag på en förrätt hos Erika som tilltalade mig
De blir jättesaftiga och passar att servera på skivor av stekt aubergine. Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Han stekte supergoda hamburagre till lunch och jag hjälpte honom öppna locket på Mungo Chutneyn…okej, sen hjälpte han mig att fixa chokladen till mousselinen, som skar sig i förstas försöket, men som blev krämig och fin i andra
Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag till medelvärme i ca 20 30 minuter under lock. När vitkålen blivit mjuk efter ca 20 minuter så ska dillen ner i kastrullen tillsammans med smöret, blanda om väl och låt puttra ca 5-10 min till men sänk värmen ett snäpp
Inlägget Stekt torsk med sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Det känns på nåt sätt enklare att laga god lax än vit fisk tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.