Anledningen till varför de kallas "Anitas smörgåsbullar" är för att mamma fick receptet av en väninnna vid namn Anita för många år sedan, så så var det med det
billigt ) Vem Anita är vet jag faktiskt inte, men det har alltid varit â€Anitas risrättâ€, tror receptet kommer från farmor, så det får väl fortsätta heta så
Börja med att röra ihop blandfärs, lök, ägg, sweet chili, kryddorna. Jag har alltid en färdig kryddburk med krossad grön- och rosépeppar i, tog ca 1-2 tsk av det, det andra hällde jag i några "duttar"
F. ö. r. f. l. e. a. å. s. d. n. j. o. b. g. m. h. v. ä. i. t. u. V. 2. k. p. H. c. ,. J. y. D. B. T. ". 5. 3. 1. /. (. ). S. 7. R. G. 9. 8. L. a r. d l
Men under alla morötter så finns det chilibiffar. Oj, det här ser ut som ett morotsberg. 500 g blandfärs2 st ägg1 msk potatismjöl1/2 dl vatten1/2 - 1 röd chilipung (finhackad)1/2 dl chilisås1 tsk salt1/2 tsk svartpeppar2-3 moröttersalladslökBlanda ihop blandfärs, ägg, potatismjöl, vatten, chilisås och kryddor till en smidig röra
Denna förrätt bjöd min syster Anita på, den var väldigt god. Lite annorlunda och lite "japansk". Tycker du om sushi och wasabi så är jag säker på att du tycker om denna förrätt
Blanda chilisåsen och mirin, lägg i köttstrimlor och låt dem dra i minst 20 minuter. Skiva rostbiffen i tunna strimlor och salladslökarna skall vara skivade på snedden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.