chokladtårta,. Vi bjöd på hamburgare till lunch (bilder kommer snart) och sen en Devil's foodcake till kaffet och den här kakan blev riktigt god om än lite mäktig med all glasyren (skulle jag göra den igen skulle jag nog minska på glasyren)
Recept kommer från boken Juices, smoothies & sunshine foods, skriven av Maria Wirén. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Vänd formen omedelbart upp och ner på ett galler. Kakan blir nog som sagt allra godast med glasyr, frosting eller smörkräm på, i boken är det det här receptet som ingår i Angelfoodcake
Angelfoodcake är en klassisk amerikansk kaka, med luftigt lätt karaktär och himmelsk konsistens. Den blir exakt lika god och är trots den lite ovanliga ingredienslistan (varken smör, bakpulver eller hela ägg används) riktigt lätt att lyckas med
Som ni märker när ni läser receptet så är detta en sån där snabbinlägging, ni kan till ochmed hotta ihop den på julaftonsmorgon för att servera den senare på eftermiddagen
Fyllning. Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoner ochfärskost. Jag använde färskostmed smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Klassiskt recept på rulltårtamed sylt – gör så här. Fler recept på rulltårta. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Fördela smeten i de förberedda formarna och jämna försiktigt till ytan med en liten palettkniv. Lägg en fösta botten på ett fat och bred på ett lager lemon curd
I baked this cake one of the last days of being home in Stockholm. / Vispa ägg och socker fluffigt. The cake is a Swedish classic, “tosca cake” that I added coffee too
tårta. Det är superlätt att göra, kräver inte många ingredienser och framför allt gör man av sig med alla dessa äggvitor som annars blir kvar i kylskåpet jämt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.