Vegetariska biffar/fritters medzucchini och broccoli. Broccolifritters är krispiga biffar med grönsaker, matiga nog att äta som de är eller goda som en del av en större middag med fler tillbehör
- Fyll zucchini och topp med riven ost. - Krydda med salt och peppar, alt. - Dela Zucchini i halvor och skär bort kärnan, inmaten (ta ej bort stjälken)
Servera bönpastanmed grönsaksblandningen, samt en fräsch sallad. Blanda de rostade grönsakerna med smulad fetaost, chiliflakes, rostade solrosfrön och basilikablad
Denna krämiga och goda vegetariska variant av pasta carbonara är enkel och snabblagad. Sätt tillbaka grytan på plattan och värm pastablandningen på medelvärme under ständig omröring tills det börjar tjockna och bli krämigt
Lägg på ett sista lager pastabitar och avsluta med att bre på resterande crème fraicheröra. Pastadeg. Det ska bli skönt att ta en paus från zucchiniätandet, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog ganska snart att vara dösugen på maträtter medzucchini igen och börja längta till nästa skördesäsong
Här har jag gjort en vegetarisk variant av LCHF-pizzan och toppat med en lättfixad tomatsås och zucchini, Har du tid kan du gärna koka ihop tomatsåsen en stund, men det går bra utan också
Det gäller för övrigt alla röror och såser till lasagne, för pastan i sig själv är ju ganska menlös. De fiffiga glutenfria lasagneremsorna som jag använde köpte jag på Arrenius & Co i Saluhallen i Uppsala, och de är av ett italienskt märke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.