Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Oj, det är snart fyra veckor sedan jag gav ifrån mig ett livstecken här i bloggen. Ni som följer mig via Instagram har sett att jag inte bara petar navelludd hela dagarna utan faktiskt haft fullt upp
Nu, nu är det äntligen dags för årets första semlor. Alltid lite av en höjdpunkt i familjen. Innan jag var så pass van att baka utan vanligt mjöl och grädde så var detta en av mina första utmaningar
Hon stod för maten och en vinkännare, Andrew, berättade om vinerna vi fick prova. När sedan alla hade kommit satte vi oss ner och lyssnade till Andrew som guidade oss igenom vinerna, de flesta från Bourgogne
Näe nu får det väl vara nog med obehagliga färgämnen. Blir orolig på riktigt när jag upptäcker att nu tom Panduro Hobby börjat sälja produkter för cupcakes och dyligt
Imorgon klockan 11 måste ni ratta in P4 Kalmar på radion eller via webben och lyssna på mig och Anastasia när vi bakar macarons och cupcakes i direktsändning
Veckans arbetsmiljöproblem. Jag är ju för närvarande en ”hårt arbetande” hemmafru och sambon, som går upp klockan 5 på mornarna, har under veckan sovit på soffan för att slippa vakna stup i ett av barnens hostattacker
Baconkola. Häromdagen kom jag att tänka på baconkola. Det är sådant som händer när man har suttit framför en datorskärm lite för länge och inte fått i sig något annat än kallt kaffe och hundhår från en sällskapssjuk beagle på halva dagen
I dag bjuder vi på ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. För utan Carnegie Porter blir det ingen portergryta, det är en sak som är bambu
Innan jul anmälde jag mig till Sebástien Boudet konditorkurs i Stockholm. Där ska jag och de andra deltagarna få testa att baka klassiska franska desserter så som eclair och mille fuilles
Gå till middagshjälpen och diskutera mat och hitta nya recept. Att ge varandra tips på nya maträtter och tips på hur man kan göra olika maträtter spännande
Nu är det äntligen dags för receptet på dinkelvåfflor. God både som matvåffla och efterrättsvåffla. Jag surfade runt lite på webben och hittade lite historia om våfflan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.