Det som jag skulle göra var att värma den färdiga dragonsenapssåsen i en kastrull, hälla den över fisken och in i ugnen, till detta skulle det kokas vildris och servera det hela med syrade rödbetor och äpple
De som brukar hänga i vårt kök minns kanske att vi för ett tag sedan bjöd på ett inlägg och recept med lite annorlunda styckningsdetaljer som vi provat
Vispa ihop äggen och mjölken lätt med en gaffel, doppa kycklingen i äggen på båda sidorna. Sautera potatisen i olivolja tillsammans med chiliflingorna och ge dem lite färg
I fredagskväll var vi ut och åt med min fina kollega och hennes kille. Vi var på Stallyktan här i Örebro, en mysig liten restaurang och pub med ganska enkel, men god mat
Tillsätt lök och pressa i vitlöksklyftorna och låt fräsa med köttfärsen en liten stund. Servera gärna med en klick matyoghurt på rätten och ett nybakat ljust bröd
Förra veckan var jag ju inne på det där med Ingefärspepparkakor. Jag fick också ett telefonsamtal från min svärmor som ville tipsa om ytterligare ett pepparkaksrecept med ingefärssmak
Å andra sidan är jag tämligen säker på att jag skulle bli utkastad ur Italien om jag kom dragande med en tiramisù som smakade amaretto och kardemumma, så det kanske går på ett ut
Inte så illa improviserat, medandra ord. Efter att ha googlat åt alla möjliga håll, kom jag fram till att den knubbiga varianten ofta tillagas fyllda med färs eller ris, och att denna färs kan kryddas med såväl dill, bladpersilja, aprikoser och nötter
Lägg de tinade räkorna samt grönsakerna i botten på pajen och fyll på med äggsåsen. Täck med ost och eventuellt tomatskivor och ställ in i ugnen på 200C i cirka 20-30 minuter
Sätt spisen på medelhög värme och lägg i margarin och ägg i en teflonbelagd kastrull. När smöret börjar smälta, börja röra i kastrullen, antingen med en träslev eller en degskrapa "slickepott" som klarar höga temperaturer (annars kommer plasten att smälta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.