Andbröst med gräddsås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 andbröst med ben (dubbla, hela, så det blir totalt 4 enkla bröst).
  • 12 msk smör
  • 10,5 paket bacon
  • 12 skalade äpplen i klyftor
  • 110 champinjoner eller annan svamp (valfritt)
  • 12 dl grädde
  • 11 tsk dragon (torkad) eller 0,5 dl hackad färsk
  • 12 krm vitpeppar
  • 10,5 tsk salt
  • 12 msk ljus soja som Kikkoman eller någon tsk vanlig kinesiskFörbered och sätt in klyftpotatis om du vill ha det till. Om du vill ha klyftpotatis eller kokt pressad potatis till så förbereder du dessa. Sätt ev. på ugnen på 200 grader till klyftpotatis. Vänta med att sätta in potatisen eller börja koka dem tills du fått andbrösten att koka senare. Skär bacon i bitar. Skala och klyfta äpplen. Rensa och skiva svamp. Plocka fram en stekgryta eller hög stekpanna med lock. Bryn andbrösten i smöret. Salta och peppra. Tillsätt bacon, äpple, svamp och dragon. Bryn lite till. Häll på 1 dl vatten och grädden. Låt puttra på medelvärme i ca 20 minuter. Sätt in klyftpotatis eller börja koka potatis. Ta upp brösten efter 20 minuter och lägg på en skärbräda att vila. Smaka av såsen med salt, vitpeppar och soja. Låt stå att småputtra medan du skär upp andbrösten. Koka grönsaker om du vill ha det till. Skär loss brösten från benet och skär andbrösten i tunna skivor. Lägg på fat och slå såsen över. Eller lägg tillbaks i pannan. Servera andbrösten med äppel, bacon och champinjonerna i såsen; grönsaker som kokt morot och broccoli vid sidan samt önskat potatistillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.